LIZZ DANIELS

a Lizz Daniels Låve collaboration with Hilde Hen - in English or Norwegian

Mandala Lørdag

29 juni 2024, livets blomst

21 september 2024, geometrisk øye

25 januar 2025, sri yantra

lørdag 10:00 - 17:00


Mandala Grunnkurs

7-9 March 2025, 24 hrs


Kurset er for alle som har en nysgjerrighet inn i dette feltet. Du trenger ikke å være god til å tegne eller male for å skape vakre mandalaer. På kurset blir du stille og rolig guidet gjennom prosessen. Trinn for trinn, og det er plass til forskjellig tempo og evner. Målet er at du finner gleden i dette enkle kunstneriske uttrykket, at du opplever ro og konsentrasjon, får være i dine egne tanker med gode egenmøter.


Du vil også bli overrasket over hvordan du har det inni deg å lage en vakker mandala som er svært personlig for deg.


Dette kurset holdes på norsk.


Lizz Daniels Låve

Ulaveien 84

3280 Tjodalyng

Skriv e-post til Hilde Hen hvis du er interessert.

Hva er mandala?

Ordet mandala kommer fra sanskrit og betyr hjul eller sirkel. Mandala oppfattes også som et symbol på helhet, og folk i alle kulturer og religioner tiltrekkes av denne helheten.


Å konstruere en mandala er meditasjon i bevegelse.


Mandalakunsten er en meditativ og velgjørende prosess der former, mønstre og farger utvikler seg på papiret.

Mange kunstnere har tatt arbeid med mandala inn i arbeidet sitt. Men også terapeuter, pedagoger og undervisere har tatt mandalaen til sine hjerter. For eksempel kan utagerende barn få ro når de maler mandalaer, og annet pedagogisk arbeid kan fortsette etterpå. Å lage mandalaer sentrerer oss, gir indre ro og fokus.

Kursinnhold

Dette kurset er utviklet av Anne Neess på NORDLYS kurssenter i Danmark. Hun har arbeidet med mandalaer siden 1994 og har utviklet en metodikk som er lett å lære og omsette i praksis. Du lærer mandalakunstens grunnleggende prinsipper og metoder.

Mandala er en fascinerende form for kunst der det å skape geometriske former og mønstre blir nydelige bilder.

Alt har et sentrum og en periferi, og det er ut fra alle tings sentrum vi arbeider når mandalaen skapes. Du vil oppdage hvordan mandalaen både uttrykker noe befriende universelt og noe personlig og individuelt.


Kurset inneholder bl.a:​​

  • Praktisk geometri og mandalisiske strukturer

  • Konstruksjon av de grunnleggende geometriske formene og tallene 1-9

  • Meditasjon og mandala som et øyeblikksbilde

  • Tallsymbolikk og det gyldne snitt

  • Fibonacci-tallene og naturens mystiske orden


Vi konstruerer, tegner og maler, mediterer på mandalaene og deler opplevelser. Underveis veksler vi mellom små foredrag om mandalaens verden og opplegg til de praktiske mandalaoppgavene. Det følger med et omfattende kompendium så du kan fortsette hjemme.

Etter dette lørdagskurset kan du melde deg på et nytt Mandala Grunnkurs - datoer bekreftes. Vennligst kontakt meg for detaljer."


Hilde Hen

Hilde Hen

Jeg har utdannet meg i mandalamaling hos Anne Neess på NORDLYS kurssenter og har arbeidet med mandala i noen år nå. Jeg er lærerutdannet med fordypning i Kunst og Håndverk og har jobbet som lærer siden 2000. Jeg har hatt flere salgsutstillinger (bilder) og har holdt kunstprosjekt for Den Kulturelle Skolesekken. Jeg er også forfatter og har holdt skrivekurs i kreativ skriving i mange år.


Jeg arrangerer også disse kursene i hele landet på forespørsel. Skriv e-post til hilde.hen@icloud.com hvis du er interessert.

Tilbakemelding

«Et veldig godt kurs i Mandala. Hilde holdt rommet og undervisningen på en meget flott måte. Hun gav struktur og rom for hver og en av oss slik at vi kunne jobbe med våre individuelle mandalaer. Hilde er pedagogisk og en meget behagelig og empatisk person. Jeg kan anbefale dette kurset på det sterkeste.»


«Hilde har en god tilnærming og formidlingsevne. Hun tilpasser informasjonen slik at alle er med og forstår hva de skal gjøre. Deltakerne opplevde mestring og skaperglede. Konstruksjonsdelen kan være utfordrende for enkelte, men dette kan tilpasses og alle kom etterhvert inn i en skapeflyt og ro.»